Over ons

Opel BlitzWe zijn gespecialiseerd in het vervoeren en plaatsen van objecten en materialen met kraanwagens. Inmiddels is het meer dan 60 jaar geleden dat we zijn begonnen. We vertellen u graag meer over Martens Transport.

1958: transport met paard en wagen

J.P. Martens richt Martens Transport op in 1958. In de ochtend werkt hij voor zijn boerenbedrijf en ’s middags zet hij zijn paard en wagen in voor goederenvervoer voor de Boerenbond en de eierenbond. Het bedrijf komt echt van de grond als J.P. Martens in 1965 het vervoer van Cees Raaymakers (ook bekend als Kees Cuub) overneemt en een Opel Blitz met 2 ton laadvermogen aanschaft.

Drie zonen komen bij het bedrijf werken

In 1970 komt J.P. Martens’ oudste zoon Pieter in het bedrijf werken. In die tijd vervoert Martens Transport vooral spullen voor Bata in Best en verder veel hout en klompen voor de regio. Cees Martens komt 2 jaar later ook bij Martens in dienst. Het bedrijf schaft een Scania aan waarmee Cees 6 jaar lang melkbussen bij de boeren in de regio op haalt voor de melkfabriek Campina. In 1978 schaft Martens Transport haar eerste kraanwagen aan en een jaar later stapt derde zoon Theo ook in de zaak. In 1980 komt er een tweede kraanwagen van 15 meter, voor die tijd een enorme kraan.

Transport
Kraanwagen
Kraanwagen

Overname door Pieter, Theo en Cees Martens

Als J.P. Martens op 65-jarige leeftijd in 1982 met pensioen gaat, nemen de 3 zonen het bedrijf over. Naast transport voor de agrarische sector richt het bedrijf zich ook op andere sectoren. De dienstverlening van Martens Transport wordt uitgebreid met de verhuur van containers. In 1998 wordt het harde werken beloond met een ISO-9002 certificaat en VCA-certificering die worden uitgereikt door burgemeester Mangelmans. Het bedrijf voldoet hiermee aan diverse strenge kwaliteits- en veiligheidseisen.

Bakwagen met kraan
Containerwagen met kraan
Oplegger

Focus op transport met kraanwagens

In 2000 schaft Martens Transport een grote kraanwagen aan van 25 meter. Vanaf dat moment begint het bedrijf met het plaatsen van glas met behulp van de kraan om zich 5 jaar later volledig te richten op transport met kraanwagens. In de tussentijd vernieuwt Martens Transport vanaf 2008 het complete wagenpark met een uitgebreid arsenaal aan kraanwagens, waaronder de grootste kraanwagen van Nederland. Inmiddels is het wagenpark uitgebreid met hoogwerkers en minikranen om voor iedere uitdaging een oplossing te bieden.

Meer weten over Martens Transport?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Overzicht